Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ebolasyk: - Takknemlig for hjelpen

Den norske kvinnen som er syk av ebola, takker for behandlingen hun får.

En norsk kvinne ble smittet av viruset ebola i Sierra Leone. Hun jobbet for organisasjonen Leger uten grenser. Tirsdag kom hun til Norge. Nå behandles hun på Oslo universitetssykehus Ullevål.

– Som pasient ved Oslo universitetssykehus får jeg den best mulige behandling. Det er jeg takknemlig for, sier kvinnen. Det er avisa VG som har fått kommentaren gjennom Leger Uten Grenser.

LES MER HER: Dette er ebola

Leger Uten Grenser ønsket ikke at navnet hennes blir kjent. Til VG sier kvinnen at det er noe hun fortsatt ønsker.

– For meg og min familie er pasient-behandlingen det viktigste. Jeg ber derfor om at navnet mitt holdes hemmelig. Og at jeg og min familie får fred og ro, sier hun.

Anne-Cecilie Kaltenborn er general-sekretær i Leger Uten Grenser. Hun sier presset fra mediene er stort. Det vil bli vanskelig for familien til kvinnen å svare mediene når de allerede er i en vanskelig situasjon, sier hun.

– Å utsette henne eller familien for uønsket oppmerksomhet er ikke måten å takke henne for innsatsen på, sier Kaltenborn.

LES MER HER: Får likevel ikke ebolamedisin

Det er ikke klart hvordan kvinnen ble smittet. Tirsdag ble det sagt at kvinnen skulle få medisinen Zmapp. Den har gjort flere personer friske. Men senere ble det klart at de ikke fikk tak i medisinen likevel. Det er tomt for den i verden.

Regjeringen ønsker å sende tre til fire helseteam for å jobbe mot ebola i Vest-Afrika. Hvert team skal ha mellom ti og femten personer, skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: – Hun er i de beste hender

Minst 3.431 har dødd i epidemien, ifølge Verdens helse-organisasjon (WHO). Over 7.400 er smittet. Det er flest syke i Liberia, Sierra Leone og Guinea.