Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ekstra togseter i jula

NSB har satt opp 21.000 ekstra togseter i juletrafikken. Slik skal flere får reist med tog i jule- og nyttårshelgen.

Skal du ta toget hjem til jul? Både på Bergensbanen, Dovrebanen, Nordlandsbanen og Rørosbanen er det satt opp ekstra seter. Det er fortsatt plasser igjen. NSB har satt opp 21.000 ekstra seter på togene i juletrafikken. Det skriver NSB på sine nettsider.

– Det er flere som benytter seg av det behagelige toget for å komme seg hjem til jul. NSB er opptatt av å gi best mulig tilbud til reisende. Vi setter derfor opp over 21.000 ekstraseter på juletogene. De mest attraktive avgangene til jul er allerede snart fulle, spesielt lillejuleaften. Det er fremdeles ledige plasser på andre tog. Det sier Liv Eggebø til Klar Tale. Hun er kommunikasjons-rådgiver i NSB.

Strekningen mellom Oslo og Bergen og mellom Oslo og Trondheim er mest populær før jul. De er snart utsolgt. I tillegg begynner nattogene mellom Oslo-Stavanger og Trondheim-Bodø å fylles opp. Det gjelder særlig i perioden fra 21. til 23. desember. Strekningene til Kristiansand, Stavanger og Bodø begynner også å bli utsolgt.

De billigste billettene blir utsolgt først. Det kan derfor lønne seg å være tidlig ute med å kjøpe billett.

Totalt er det 8.800 ekstra plasser på togene på Bergensbanen i jule- og nyttårshelgen. I NSB Regiontog på Bergensbanen er det satt opp over 5.300 ekstraplasser på de vanlige togene i jule- og nyttårshelgen.

I tillegg kjøres det totalt ti ekstratog med 3.500 plasser ekstra.

Fra 14. desember ble det flere tog på Sørlandsbanen. Derfor har de ikke satt opp ekstraseter i forbindelse med jule- og nyttårshelgen.

På Dovrebanen mellom Oslo og Trondheim blir det ekstraseter i forbindelse med togene i jule- og nyttårshelgen. Totalt 5.775 plasser ekstra blir satt opp mellom Oslo og Trondheim.

For Nordlandsbanen er det satt opp nesten fire tusen ekstraseter på togene. I år har NSB satt opp nesten tre tusen ekstraseter i de vanlige togene mellom Trondheim og Bodø . I NSB Regiontog mellom Trondheim og Mo i Rana er det 760 ekstraseter i togene.

På Rørosbanen setter NSB opp 3520 ekstraseter mellom Hamar og Røros. Det vil i hovedsak kjøres tog med flere sitteplasser enn de som vanligvis brukes på Rørosbanen.

I romjula begynner det også å bli utsolgte avganger. Det gjelder særlig 26. og 27. desember.

– Hvis du skal reise med tog i jula, så lønner det seg å kjøpe billett nå, sier Eggebø.

Du kan ha med deg 30 kilo bagasje på toget. De kan være fordelt på tre kolli.

NSB har gode råd til reisende før jul.

– Beregn god tid for å unngå unødvendig stress før togavgang. Langdistansetogene settes ofte opp i god tid før avreise fra første stasjon på strekningen. Da er det bare å gå om bord, finne plassen sin og sette seg godt til rette. Når du er framme og skal av toget er det viktig å sørge for å få med seg all bagasje. Det er leit om noen ikke får julegaven sin fordi den er gjenglemt på toget. Vi i NSB ønsker alle julereisende en trygg og behagelig tur hjem til jul, sier Eggebø.