Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Eldre mann dømt for å plage naboer

En 85 år gammel mann fikk bot for plagsom oppførsel.

En eldre mann plaget naboene sine så mye at han fikk bot. Det var i Bodø Nordland. Han stirret på dem, og dunket krykken sin i bakken. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Mannen er 85 år. Naboene er et ektepar. Mannen og naboene hadde en konflikt med hverandre. Derfor fikk ikke mannen lov til å besøke dem. Men dette besøksforbudet har han brutt. Det mener Salten tingrett, ifølge avisa Dagbladet.

Konflikten startet i 2006. Da ble et hus bygget på nabotomten til den eldre mannen. Han hadde prøvd å hindre at huset ble bygd.

Mannen skal ha dunket krykken sin så hardt at det ble bråk inne i huset. Han blinket også mange ganger med en lampe fra et vindu da naboene gikk fra huset sitt.

Han skal også ha siktet med stokken som et gevær. Mannen fikk en bot på 15.000 kroner. Han må også i fengsel hvis han ikke slutter å plage naboene. Tarjei Ræder Breivoll er mannens forsvarer.

– Han sier han ikke har brutt forbudet. Derfor anker han dommen, sier Breivoll, ifølge NTB.

– Mannen har gått forbi naboen på gata og dunket med krykka si i bakken. Han har ikke ringt, sendt sms eller e-post til dem. Han har ikke banket på døra deres eller snakket med dem, sier advokaten.

Han mener dette ikke er et brudd på besøksforbudet.

Naboen ønsker ikke å kommentere saken.