Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Elevene tilbake tirsdag

Lærerne og KS ble mandag enige. Lærerne slutter å streike. Tirsdag får 100.000 elever begynt skoleåret sitt.

Mandag ble lærerne og KS enige. Lærerne slutter å streike. KS er en organisasjon for kommunene. KS har krevd at lærerne skal være mer til stede på skolen. Lærerne har vært uenige i dette.

Den nye avtalen betyr at det ikke blir en ny, nasjonal regel. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Det betyr at lærerne ikke må være lengre til stede på skolen. Men lærerne og ledelsen på skolen kan snakke sammen i hver enkelt kommune. Slik kan lærere ved enkelte skoler være mer til stede på skolen. Det skjer hvis de ønsker det, skriver nettavisa vg.no.

Dermed begynner skoleåret for rundt 100.000 elever. Det skjer tirsdag.

– Det er bra for norsk skole at streiken er over. Og at alle elever nå kan starte skoleåret for fullt, sier Torbjørn Røe Isaken til NTB. Isaksen er kunnskaps-minister.

LES MER HER: – Løser lærerstreiken

Det er også kommet en ny avtale om hva som skjer hvis lærerne og ledelsen på skolen blir uenige. Da skal folk fra fylkes-kommunene eller kommunen hjelpe til. De skal prøve å få lærerne og lederne ved skolene til å bli enige. Men lærerne kan uansett si nei. Da fortsetter de med dagens avtale.

KS sier at avtalen ikke ble slik de håpet. Men at de er fornøyd med at rektorer og kommuner får bestemme mer.

LES MER HER: Fire av ti støtter lærerne

Lærerne må si ja til helgas avtale. Lærerne skal stemme i en ur-avstemning. Det er ikke klart når de skal stemme ja eller nei. Elevene kommer uansett tilbake på skolen tirsdag, skriver vg.no. Stemmer lærerne nei, vil streiken starte igjen, skriver NTB.