Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Én av få ordførere fra Frp

Fremskrittspartiet hadde 12 ordførere før valget. Nesten alle blir trolig borte. Men ikke Terje Søviknes.

Fremskrittspartiets (Frp) ordfører i Hadsel i Vesterålen er ikke fornøyd for tiden. Han må rydde pulten sin og slutte som ordfører etter valget mandag. Det må også de fleste andre Frp-ordførerne, melder nyhetsbyrået NTB.

Kjell-Børge Freiberg mener partiets Carl I. Hagen har skylda for Frps dårlige valg i Norge. Hagen har fått kritikk for sine utspill om flyktningene i Europa.

– Det er åpenbart at disse utspillene ikke akkurat har hjulpet oss i møte med velgerne. Spesielt gjelder dette hans måte å snakke om flyktningkrisen i Syria på. De har tatt mye plass i debatten. Mange velgere kjenner seg ikke igjen i disse uttalelsene, sier Freiberg til NRK.

Hagen mener Høyre og Frp må diskutere samarbeidet i regjeringen. De må diskutere forholdet til Venstre og Kristelig Folkeparti, sier han til Dagsavisen.

Fremskrittspartiet fikk mindre støtte i nesten alle kommuner der de har hatt ordføreren den siste perioden. Aller verst er det i Austevoll. Der gikk Frp tilbake med 26,4 prosentpoeng.

Før kommunevalget hadde Fremskrittspartiet 12 ordførere. Men i elleve av kommunene taper partiet støtte, ifølge avisa VG.

Terje Søviknes i Os kommune i Hordaland sitter trygt. Der fikk partiet skyhøye 39,4 prosent av stemmene. De gikk fram med 1,7 prosentpoeng sammenliknet med forrige kommunevalg.

LES ALT OM VALGET HER