Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

En person døde i kjedekollisjon

En person døde og seks personer ble skadet i en kollisjon på E18 ved Liertoppen torsdag. En mann som stakk fra stedet, er pågrepet. Bilen til den pågrepne mannen var full av øl og sprit.

En semitrailer og flere biler kolliderte på veien E18 ved Liertoppen i Buskerud torsdag morgen. Mannen som var skyld i ulykken stakk fra stedet. Han ble pågrepet 1,5 kilometer unna der ulykken skjedde.  

– Vi har pågrepet en 41 år gammel polsk mann, sier Arne Lauvålien, lensmann i Lier til NTB.

Ulykken skjedde like før klokken 06.30 torsdag morgen. Vitner har forklart til politet at en person stakk av fra åstedet. Klokken 07.59 pågrep politiet mannen de mistenker for å ha forårsaket ulykken.

– Han hadde på seg en grå jakke, hadde ikke sko på seg og kom på en sykkel, sier lensmann Arne Lauvålien i Lier til VG.

Semitraileren og én av bilene som var involvert i ulykken kjørte mot Drammen. Politiet mener ulykken skjedde da bilen kjørte forbi semitraileren. De to kom borti hverandre. Begge havnet over midtdeleren, som står mellom kjørefeltene. Både traileren og bilen traff flere andre biler som kjørte mot Oslo.

– Det er det vi har fått forklart fra vitner. Det er noe av det som må undersøkes, forklarer Lauvålien.

I ulykken døde en person, tre ble sendt til legevakt, og en person ble sendt til Oslo universitetssykehus. De to siste er den omkomne, og den polske mannen som ble pågrepet etter ulykken.

Lauvålien sier politiet trolig vet hvem den døde er. Men denne personen er ikke formelt identifisert. De pårørende er ikke varslet. Han kan derfor ikke si noe om identiteten.

I den polske bilen var det blant annet store mengder øl. Dette lå spredd utover der ulykken skjedde.

– Dette er en av de tingene vi er veldig spent på. Her kreves det en forklaring, sier lensmannen.

Han sier ulykkesbilen skal undersøkes av teknikere. De skal blant annet sjekke om denne lasten har påvirket kjøreegenskapene.

Politiet ble varslet om ulykken klokka 06.23. Flere brannbiler, to helikoptre og politiet ble sendt til stedet.

Flere kilometer av E18 ble sperret i begge retninger etter ulykken. Rett før klokken 12 kunne veien forbi ulykkesstedet endelig åpnes i én retning. Det er fortsatt uklart når E18 i retning Oslo kan åpnes for trafikk. Det er skiltet omkjøring forbi stedet.