Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Én SV-er på Stortinget

Sosialistisk Venstreparti (SV) ville bare fått én eneste representant på Stortinget. Det kunne skjedd hvis det hadde vært valg i dag.

Sosialistisk Venstreparti (SV) faller mest på en menings-måling som er gjort for avisa VG. Partiet får bare støtte av 2,9 prosent av velgerne. Det er et fall på 1,1 prosent-poeng fra forrige måling i november.

Med det resultatet under valget ville SV bare ha fått én representant på Stortinget. Det ville ha blitt utviklings-minister Heikki Holmås.

– Jeg har ikke tenkt å sitte alene på Stortinget. Vi kommer til å gjøre en god valgkamp og løfte oss fram til valget, sier han til VG.

Partiets leder Audun Lysbakken mener det må gjøre en stor jobb fram til valget.

LES MER HER: Lysbakken skal flytte SV til venstre

Arbeiderpartiet (Ap) går motsatt vei på målingen. De går opp 1,8 prosent-poeng og får støtte av 31,4 prosent av velgerne. Senterpartiet (Sp) får ja fra 5 prosent.

Ap, SV og Sp kalles de rødgrønne partiene. De ville til sammen ha fått 66 personer inn på Stortinget dersom det var valg i dag. Høyre, Fremskrittspartiet (Frp), Kristelig Folkeparti (KrF) og Venstre ville samlet ha fått 102 personer inn.

Frp går ned 0,8 prosentpoeng til 12,7 prosent. Også Høyre får litt mindre støtte og ender på 33,1 prosent. Venstre faller litt til 5,1 prosent. KrF går fram 0,3 prosentpoeng til 5,3 prosent på målingen.