Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Én times flystreik

Flytrafikken blir stoppet i én time fra klokka 13 til 14. Det er i protest mot midlertidig ansettelser.

Flytrafikken ved de største flyplassene i landet blir stoppet i én time fra klokka 13 til 14.

Parat er en fagforening. De går til politisk streik mot forslag om flere midlertidig ansettelser.

Robert Eriksson fra Fremskrittspartiet (Frp) er arbeidsminister. Det var han som foreslo at det skal bli lettere med midlertidig ansettelser. Han vil gi bedrifter lov til å ansette flere i kortere tid. Og jobbene er ikke faste jobber.

– Lovforslaget har dramatiske følger for norsk arbeidsliv. Det er på tide at politikerne våkner. Det sa Vegard Einan til nyhetsbyrået NTB i forrige uke. Han er nestleder i Parat.

Forsinkelsene kan ta bli alt fra ti minutter til en time. Norwegian, Widerøe og SAS blir rammet. De ber passasjerene møte opp til normal tid.

Parat tar ut ansatte ved fire store flyplasser i streik. Det gjelder Gardermoen, Bergen, Trondheim, Tromsø og Bodø. Det får store følger. 3.500 ansatte skal streike.

Silje Brandvoll er informasjonssjef i Widerøe. Hun sier at det blir forsinkelser. Det kan bli noen kanselleringer hos Widerøe.

– De som eventuelt skulle bli berørt, får direkte informasjon fra oss så fort som mulig. Det sa Lasse Sandaker-Nielsen til nyhetsbyrået NTB. Han er informasjonssjef i Norwegian.

SAS sier at det kommer til å bli forsinkelser. De regner med å få av gårde de flygningene de skal.

LES OGSÅ: Flytrafikken stanses i en time