Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Endrer ikke planer for minnesmerke

Naboene på Sørbråten blir ikke hørt. Regjeringen endrer ikke planene for det nye Utøya-minnesmerket.

Regjeringen vil sette opp et spesielt minnesmerke på Sørbråten i Hole kommune. Den har vurdert flere ulike minnesmerker. De kom fram til et som mange ikke liker. Det heter «Memory Wound». Det skal skjæres ut i berget for å ligne på et sår. Minnesmerket er planlagt å være ferdig i 2017.

 

Sørbråten ligger rett ved Utøya. 69 personer drept på Utøya 22. juli 2011. Mange naboer fra Sørbråten reddet ungdommer som rømte fra Utøya. Naboen vil stoppe byggingen av minnesmerket, og har saksøkt regjeringen. Men dette stopper ikke planene, skriver nyhetsbyrået NTB.

 

Klagen fra naboene er ikke god nok grunn til å endre på planene, mener regjeringen. Men de vil diskutere om det er mulig å ta noen hensyn.  Både Jan Tore Sanner og Linda Hofstad Helleland har svart i et brev. Sanner er kommunalminister, Helleland kulturminister.

– Vi forstår at naboer synes det er vanskelig å få et nasjonalt minnested i nærheten. Samtidig forventer etterlatte, overlevende og samfunnet ellers at minnestedet blir bygget, skriver ministrene i brevet.