Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Enige om å ta imot 8.000 flyktninger

Politikerne har funnet en løsning for Syria-flyktninger.

Norge skal ta imot flere flyktninger fra Syria. Men politikerne har til nå ikke vært enige om hvor mange de skal ta imot. Flertallet på Stortinget har opprinnelig sagt ja til 10.000 flyktninger de neste to årene. Men regjeringen ville ikke ta imot så mange. Nå er partiene som onsdag diskuterte enige, ifølge nyhetsbyrået NTB.

De vil ta imot 8.000 flyktninger over tre år. Det har Arbeiderpartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Venstre og Miljøpartiet De Grønne bestemt onsdag.

Både Sosialistisk Venstreparti og Fremsrittspartiet brøt forhandlingene. De er ikke med på avtalen som ble lagt fram onsdag ettermiddag.

Årets antall flyktninger økes fra 1.500 til 2.000. De neste to årene skal Norge ta imot 3.000 flyktninger fra det krigsherjede landet.

Norge skal gi totalt 1,25 milliarder kroner for å hjelpe i år. Til neste år skal det gis 1,5 milliarder kroner.

For at de fleste skulle bli enige om flyktningene, har de ulike partiene forhandlet flere ganger. Fremskrittspartiet (Frp) brøt forhandlingene før helgen. Onsdag sa nestlederen i partiet at det kunne bli aktuelt for Frp å slutte i regjeringen.

Også Sosialistisk Venstreparti var uenige. De trakk seg ut av forhandlingene tidlig onsdag. De kunne ikke godta den løsningen partiene var på vei mot. Det gjelder både antall flykninger og hvor mye penger Norge skal hjelpe til med.

Kommunene er bedt om å si hvor mange flyktninger de kan ta imot. De har sagt de kan ta imot vel 3.000 personer.

LES MER HER: Truer med å slutte i regjering

LES MER HER: Bryter forhandlinger om flyktninger

LES MER HER: Delt om flere flyktninger

LES MER HER: Dropper trolig krav om 10.000 syrere