Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ennå ikke enig om statsbudsjett

– Det er vanskelig, sier statsminister Erna Solberg.

Budsjettet for Norge for 2017 er ennå ikke klart. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Partiene i regjeringa er Høyre og Fremskrittspartiet (Frp). De diskuterer med partiene Venstre og Kristelig Folkeparti (KrF). De må bli enige om et statsbudsjett for 2017. Fristen var egentlig søndag.

– Alle partiene har sterke ønsker. Det er jo vanskelig. Men alle jobber for å finne gode løsninger, sa Erna Solberg mandag, ifølge nyhetsbyrået NTB. Hun holdt en tale for Høyre.

Lørdag var det møte hjemme hos statsministeren. Venstre kom med et nytt forslag. De andre brukte søndag til å lese forslaget. 

Partiene snakker om hvordan de skal bruke pengene fra staten i Norge neste år. Solberg mener det har vært en vanskelig høst for samarbeidet.

Partiene er blant annet uenig om politikk om klima og miljø. Regjeringa har et forslag de kaller bilpakken. De vil at folk skal betale mindre skatt om de pendler. De ønsker også billigere bompenger. Og at det blir billigere årsavgift på bil. De mener at dette vil gi mindre utslipp av farlige klimagasser. Dermed vil det være bedre for klimaet.

Men KrF og Venstre er helt uenige. De vil at vi skal betale mer i avgift på diesel og bensin. Slik vil de få til mindre forurensing.

Erna Solberg mener hun har rett. Det var bra å kreve at bilpakken blir bestemt, mener hun.

– Vi sa tydelig hva vi mener er den riktige løsningen. Det var best å gjøre det før vi begynte å forhandle, sa hun.