Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Erna vil ha saklig diskusjon

Statsminister Erna Solberg sier hun heller vil ha saklig diskusjon. Det sa hun da hun fikk spørsmål om Sylvi Listhaugs innlegg på Facebook.

Tidligere justisminister Sylvi Listhaug har fått kritikk. Det var etter at hun la ut et innlegg på nettsamfunnet Facebook. Der skrev hun om et eldrehjem som ble nedlagt i Oslo.

«Ap og byrådet i Oslo kastet ut de eldre på St. Halvardshjemmet. Beboere og pårørende gråt. Nå bruker de sykehjemmet til overnattingstilbud til romfolk. Eier dere ingen skam!?», skrev Listhaug.

Mandag svarte statsminister Erna Solberg på spørsmål om innlegget.

– Jeg synes vi burde ha mindre konflikt. Jeg ønsker en mer saklig måte å snakke på i norsk politisk debatt. Det er kanskje kjedeligere. Men det er viktig for debatten fremover. Jeg synes alle skal være med og løfte sakligheten fremover, sa Solberg ifølge avisa Aftenposten.

– Anklager og merkelige påstander kommer til meg fra norske medier, kommentatorer og andre. Dette er ikke første gang det skjer. Taus er jeg ikke. Og det kommer jeg heller ikke til å bli, skrev Listhaug i en epost mandag. Den ble sendt til nyhetsbyrået NTB og flere andre medier.

Solberg mener Listhaug ikke er den eneste som ikke bidrar.

– Hun er ikke alene i norsk politikk om dette. Det er også mange andre som ikke bidrar. De tar ikke med seg sammenhengen i det som skjer og resultatene av det, sa hun.

Dette er ikke første gang Lishaug skriver ting på Facebook som folk reagerer på. Tidligere i år måtte hun slutte på grunn av et innlegg. Der skrev hun at Arbeiderpartiet heller ville beskytte terrorister enn landet vårt.