Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Etterforsker kidnapping av kona til rik mann

Kona til en av Norges rikeste er trolig kidnappet. Hun har vært borte i ti uker.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen er kona til en av Norges rikeste personer. Hun har vært borte siden oktober. Det har kommet krav om løsepenger for at hun skal slippes fri, skriver avisa Aftenposten.

Kidnapperne skal ha bedt om 9 millioner euro i krypto-valuta, skriver avisa VG. Det er en type elektronisk valuta.

Kvinnen skal ha blitt bortført fra hjemmet sitt i Lørenskog. Det skal ha kommet trusler om hva som vil skje med henne om pengene ikke blir betalt.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen er gift med Tom Hagen. Hun er 68 år gammel. Tom Hagen står på 172. plass på bladet Kapitals liste over Norges rikeste personer. Han har trolig en formue på 1,7 milliarder kroner. I all hovedsak er pengene tjent på eiendom og salg av strøm.

Det ble funnet et brev i huset, skriver avisa VG. Det var skrevet på dårlig norsk. Der skal det ha stått at 68-åringen ville bli drept dersom politiet ble kontaktet. Avisa skriver at politiet har brukt biler med falske skilter når de har kjørt til huset. De fryktet at noen fulgte med.

Avisa Romerikes Blad skriver at så få kriminalsaker er blitt etterforsket så stort i Norge før- Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt. De har hjelp fra Oslo politidistrikt, Kripos, Interpol og Europol. Også krise- og gisselforhandlertjeneste (KGF) er involvert, skriver Aftenposten.

Politiet holder en pressekonferanse klokka 11 onsdag formiddag.

Flere medier har visst om forsvinningen i lengre tid. De har ikke skrevet om det på grunn av hensyn til liv og helse.