Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Etterforsker voldtekt av gutt på asylmottak

Politiet etterforsker om en tre år gammel gutt er blitt voldtatt. Det kan ha skjedd på asylmottaket Forus Akutt-innkvartering i Stavanger.

Politiet sjekker om en tre år gammel gutt kan ha blitt voldtatt. Det kan ha skjedd på asylmottaket Forus Akutt-innkvartering i Stavanger.

– Vi har ingen siktede ennå, sier Bjørn Kåre Dahl til avisa Stavanger Aftenblad. Han er politioverbetjent i Sør-Vest politidistrikt.

Politiet rykket ut til asylmottaket onsdag 6. januar. Da hadde de fått melding om en mulig voldtekt av et barn på mottaket.

– Vi etterforsker saken som om det er det verste som har skjedd. Da er det snakk om voldtekt av et barn, sier Dahl.

Den mulige voldtekten skal ha skjedd i et fellesområde. Gutten ble raskt tatt hånd om. Han ble sendt til voldtektsmottaket. Så ble han sendt til barneavdelingen ved Stavanger universitets-sjukehus. Dahl sier at det kan være snakk om flere gjerningsmenn.

– Vi vil etterforske saken videre for å finne ut av hva som har skjedd. Vi frykter en voldtekt av et barn. Dreier det seg om det, er det veldig alvorlig. Men vi vet ikke sikkert ennå, sier han.

– Det er gjennomført avhør av gutten. Andre personer er også avhørt, sier Dahl.

– Vi har også hatt krimteknikere på stedet. Det er sendt materiale til Folkehelse-instituttet for analyse. Her skal de blant annet se etter arvestoffet DNA, sier Dahl.

Lars Petter Einarsson er informasjons-ansvarlig på mottaket. Han sier til nyhetsbyrået NTB at de fikk en telefon om saken onsdag. Telefonen kom fra noen utenfor mottaket. Han ønsker ikke å si noe mer om samtalen.

– Vi hadde mange folk på jobb. Både miljøarbeidere og vektere. Men ingen har sett noe. Men vi tok med én gang saken videre til politiet, slik rutinene er. Og de rykket ut. Vi har hatt en god dialog med dem hele veien, forteller Einarsson.

Det bor for tiden 781 asylsøkere på mottaket på Forus. Både menn, kvinner og barn, sier han.