Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Evakuerte Oslo S

Deler av Oslo S ble evakuert onsdag morgen. Det skjedde etter at en bussjåfør så en mistenkelig koffert. Politiet fant ingen bombe.

Det ble full stans på togene og bussene ved jernbane-stasjonen Oslo S onsdag morgen. Det var på grunn av frykt for en bombe. 

En mann satte igjen en mørkeblå koffert i en av bussene som går istedenfor tog på Oslo S. Bussen sto parkert ved terminalen til flytoget. Det melder nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Bombe drepte flere

– Det er foreløpig ikke funnet noe mistenkelig. Politiet kommer til å undersøke bussen noen minutter til. Hvis ikke vi finner noe mer da, vil det åpnes for trafikk igjen, sa Tore Barstad på en presse-konferanse like før klokken 10 onsdag. Han er innsatsleder i politiet i Oslo. 

LES MER HER: Pågrepet i Polen etter Oslo-bombe

Jack Vådal er sjåføren i bussen. Han hadde nettopp hjulpet passasjerene med å laste bagasjen deres inn i flybussen. Da kom en mann kledd i mørke klær og et hvitt hodeplagg. Han satte fra seg en mørkeblå koffert. Vådal så at mannen tok opp mobil-telefonen sin. Han gikk bestemt og raskt ut av bussen og opp på stasjonen.

– En amerikansk passasjer spurte om dette ikke var mistenkelig. Jeg var enig i det, og varslet personalet på togselskapet NSB. De ba folk forlate bussen, og det ble satt i gang en rolig evakuering, sier Vådal.

Det var mellom 15 og 20 personer på bussen. Den skulle kjøre klokka 7.30 onsdag morgen. NSB ba de reisende om å være tålmodige.