Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Få asylsøkere kom til Norge i fjor

Det kom 3.546 asylsøkere til Norge i 2017. Det viser tall fra UDI.

Ikke siden 1995 har så få asylsøkere kommet til Norge som de siste månedene i 2017. Totalt kom 3.546 asylsøkere til Norge i fjor.

1.252 av asylsøkerne ble hentet fra Italia og Hellas. Det skjedde gjennom en avtale med Den europeiske union (EU). Uten denne avtalen hadde tallet på asylsøkere vært lavere enn i 2016. Dette gjelder for folk fra alle land. Unntaket er Tyrkia. Det kom flere herfra i fjor, viser tall fra Utlendingsdirektoratet (UDI).

UDI hadde 150 asylmottak med 13.400 beboere for ett år siden. Ved slutten av året var det 50 mottak igjen. På disse bor det 5.100 beboere. Årsaken er at tallet på asylsøkere har gått kraftig ned siden 2015. Det året brøt flyktningkrisen ut i Europa. Grunnen var at mange migranter og flyktninger hadde kommet til Europa siden 2010.

UDI regner med at det kommer 3.000 asylsøkere til Norge i 2018. Men tallet er svært usikkert på grunn av situasjonen i Europa, sier Frode Forfang. han er direktør i UDI.

– Situasjonen i andre europeiske land viser at det fortsatt er mange asylsøkere i Europa. Det er derfor grunn til å si at vi er usikre på hvor mange som kommer til Norge i årene framover. Det er likevel ingenting foreløpig som tyder på at ankomstene til Norge vil endres vesentlig på kort sikt, sier Forfang.