Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Få nye smittede i flere byer

Kristiansand har ikke hatt nye smittede på tre uker. I Bergen smitter hver smittede bare 0,1 nye personer.

Samfunnet har åpner mer og mer opp den siste tiden. Likevel melder flere byer melder om få eller ingen nye korona-smittede.

Ingen pasienter er nå innlagt på sykehus med covid-19 i Bergen. Smittetallet i byen er nå beregnet til 0,1. Det betyr at hver person som er smittet med korona-viruset, bare smitter 0,1 ny person.

Eivind Hansen fortalte om smittetallet under et styremøte i Helse Bergen mandag. Det skriver Bergensavisen. Hansen er administrerende direktør i helse-foretaket.

Tallet er regnet ut fra hvor mange som er innlagt på sykehus. Det forteller om hvordan smitten har vokst 10 til 14 dager tilbake.

Helse Bergen venter null til to nye innlagte de neste to ukene.

– Strategien med å slå ned smitten ser ut til å lykkes. Og åpningen av samfunnet ser ikke ut til å ha økt smitte-spredningen så langt, sier Hansen.

I Kristiansand er det over tre uker siden sist noen testet positivt på korona. Det forteller Dagfinn Haarr til avisa Fædrelandsvennen. Han er kommune-overlege i Kristiansand kommune. 

– Reelle, nye tilfeller har jeg ikke sett på over tre uker, sier han til avisa. 

I Agder har det ikke vært registrert nye smittede siden 19. mai. Det viser statistikk fra Sørlandet sykehus. Kun to personer er nå innlagt på sykehuset med covid-19. Det skriver avisa. 

Ingen har heller testet positivt for viruset i Trondheim kommune. Det gjelder de siste tre dagene. Fra fredag til søndag ble 189 personer testet for smitte. Men alle testene var negative. Det skriver Adresseavisen.