Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Får bære våpen i sommer

Deler av politiet i Oslo får gå med våpen i sommer. Det er for å beskytte folk mot terror, ifølge justisministeren.

Justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara lar politiet i Oslo bære våpen midlertidig. Det er for å beskytte folk ved et terrorangrep. Vi må være bedre forberedt på terror i sommer, mener han. Wara er fra Fremskrittspartiet.

Samtidig sier han at regjeringen snart vil komme med et forslag til Stortinget. De ønsker å endre loven slik at politiet kan bære våpen fast.

Flere partier støttet å la politiet bære våpen i sommer. Men Kristelig Folkeparti, Sosialistisk Venstreparti (SV) og Senterpartiet var skeptiske.

SV mener Wara prøver å snike inn at politiet skal bære våpen hele tiden i Norge.

– Vi ser nå skritt for skritt at denne regjeringen, og særlig denne justisministeren, får stadig mer våpen inn til politiet. Det sier SV-representant Petter Eide til kanalen TV 2.

Politiets sikkerhets-tjeneste har ikke sagt at det er større fare for terror nå framover, ifølge Wara.

– Men vi har en generell terrortrussel. Den ligger fortsatt fast. Vi mener dette er et tiltak som kan begrense skadene dersom det vi håper ikke skal skje, skjer. Det sier Wara til TV 2.

Eide mener det først og fremst er justisministeren selv som ønsker mer våpen i Oslo-politiet.

– Nå lager han et opplegg her som ikke er basert på en konkret trussel. Det er basert på et ønske om at politiet skal få mer våpen. Det er vi kritiske til, sier han.