Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Får ikke eie ordet «potetgull»

Chips-produsenten Maarud vil vil at bare de skal få bruke ordet «potetgull». Men Oslo tingrett sier nei.

Chips-produsenten Maarud har i alle år laget potetgull, et annet ord for snacks laget av tynne og sprø potetskiver. Maarud ville at bare de skulle få bruke ordet potetgull om sin chips. Men det var ikke produsenten Kims enig i. De to møttes i retten.

Onsdag bestemte Oslo tingrett at Maarud ikke får eie potetgull. Alle som lager chips har rett til å bruke ordet. Også Kims. Det er blitt et vanlig norsk ord som alle bruker.

Folk sier potetgull når de mener potetgull, men også når de mener knasende chips, potetchips eller franske poteter, skriver nyhetsbyrået NTB.

Dommen fra Oslo tingrett kan ankes innen fire uker.

– Vanlige folk kan bruke akkurat det ordet de føler for når de er på butikken. Det er ikke det denne saken handler om. Den handler om at konkurrenten ikke kan komme å «stjele» en registrert merkevare fra Maarud, sier Chris Samways. Han er sjef for Maarud.

Tidligere denne uka skrev avisa VG om et brev fra Maarud. De ba VG slutte å bruke ordet «potetgull» om chips i sakene sine. De ville heller at de skulle bruke chips eller potetsnacks. Dette var ikke VG enig i.