Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Får ikke norske livvakter

Jens Stoltenberg starter snart jobben som generalsekretær i forsvars-samarbeidet NATO. Men han får ikke med seg norske livvakter til Belgia.

1. oktober blir Jens Stoltenberg ny generalsekretær i forsvars-samarbeidet NATO. Han skal jobbe i Brussel i Belgia. Stoltenberg er tidligere statsminister i Norge for Arbeiderpartiet.

LES MER HER: Stoltenberg slutter før sommeren

Som statsminister hadde Stoltenberg livvakter i åtte år. Folk som jobber for Stoltenberg har sendt et spørsmål til regjeringen. De har spurt om han kan ha med seg de samme livvaktene til Belgia. Det skriver avisa Dagbladet.

Folkene som jobber for Stoltenberg skrev at han ville føle seg bedre med norske livvakter.

LES MER HER: Store utfordringer i vente

– Det stemmer at Stoltenberg har sendt spørsmål til Utenriks-departementet. Det er for å få norske livvakter til Brussel. Men det vil ikke være aktuelt for regjeringen å sende norske livvakter til Brussel, sier Gunnar A. Johansen til Dagbladet. Johansen er sjef for kommunikasjonen i Justis-departementet.

Det ville kostet flere titalls millioner kroner hvert år å ha norske livvakter i utlandet. Tidligere har ikke nordmenn i viktige stillinger i utlandet hatt norske livvakter.