Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Får millioner til å lære opp asylsøkere

Folk i asylmottak skal lære om norsk kultur og samfunn. Regjeringen vil bruke over 23 millioner kroner til dette.

Til sammen skal 34 millioner kroner brukes til ulike tiltak på asylmottakene i Norge. Det foreslår regjeringen i statsbudsjettet.

Sylvi Listhaug er innvandringsminister. Hun får 23,3 millioner som skal brukes på 50 timer undervisning. Folk på asylmottakene skal undervises i norsk kultur og samfunnskunnskap. Det skriver avisa Dagbladet.

–De som blir i Norge må kjenner til hvilke verdier og regler vi har her. Det er viktig. Spesielt gjelder dette ytringsfrihet, religionsfrihet og likestilling, sier Listhaug til avisa.

I asylmottak kan det være situasjoner der folk ender med å slåss. Det skal lages egne grupper for å forebygge slik vold. Regjeringen ønsker å bruke 10,9 millioner kroner på dette.

Listhaug mener mangel på kunnskap om det norske samfunnet henger sammen med vold. Og at det å lære om norske verdier er viktig i arbeidet med å hindre vold.

– Ingen legger igjen holdningene sine på grensa. Kommer du fra et land hvor kvinner ikke er verdt noe. Så er det stor sannsynlighet for at det er slik du tenker når du kommer til Norge, sier Listhaug.

Regjeringen kommer med sitt statsbudsjett i morgen torsdag. Statsminister Erna Solberg varsler om dårligere økonomi i Norge framover. Det skriver kanalen NRK.