Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Får snakke for åpen rett

Philip Manshaus får forklare seg for åpen rett mandag. Han er siktet for drap og terror.

Mandag skal Philip Manshaus igjen møte i Oslo tingrett. Da får han for første gang snakke for åpen rett. Det betyr at blant andre mediene kan være til stede.

– Det er kommet til et punkt i etterforskningen. Der er det ikke er naturlig å ha strenge regler lenger. Det mente jeg det ikke var sist heller. Men nå er politiet enige i det. Det blir et åpent rettsmøte, sier Unni Fries til nyhetsbyrået NTB. Hun er 22-åringens forsvarer.

Hun tror Manshaus kommer til å si noe kort. Men det er ikke naturlig at han vi gi noen lang forklaring. Det sier Fries. Manshaus har sittet i varetekt siden 10. august. Da ble han pågrepet og siktet for angrepet på Al-Noor-moskeen. I tillegg ble han siktet for å ha drept stesøsteren sin.

Politiet vil be om å få holde Manshaus fengslet i fire nye uker. De mener det ikke lenger er fare for at bevis kan bli ødelagt. Derfor vil de ikke be om forbud mot at Manshaus kan få besøk, brev, eller bruke medier. De vil heller ikke be om at Manshaus holdes isolert. Det sier Pål-Fredrik Hjort Kraby til avisa Dagbladet. Han er politiadvokat i Oslo politidistrikt.