Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fare for flom og skred i flere fylker

Midt-Norge og Vest-Norge kan være utsatt for flom og skred fredag.

Det kan bli flom og skred i flere fylker fredag. Det melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). De melder om værfare på nettstedet varsom.no.

De har sendt ut varsel om fare for jordskred i fylkene Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland.

Faren er på på gult nivå. Det er nivå nummer to av fire nivåer. Første nivå betyr at alt er trygt. Men på gult nivå kan det komme noen jordskred og/eller sørpeskred. Noen av dem kan være store.

Lokale myndigheter bør følge med og gjøre tiltak. Folk flest bør følge godt med på værvarselet og ligge unna farlig områder som bratt terreng og elveløp.

Det er også fare for flom. Det gjelder fylkene Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Hordaland. Også dette varselet er på gult nivå. Det betyr at det kan komme lokale oversvømmelser som kan gjøre mye skade lokalt.

Det skal snø og regne mye i store deler av Norge fra torsdag og utover fredagen. Værnettstedet yr.no melder om OBS-varsel for flere fylker. 

Også i Nord-Norge er det ventet at vannstanden blir langt over det normale. I Oppland og Hedmark, Telemark og Buskerud er det ventet mye snø og vind. Det kan gjøre det vanskelig å kjøre i noen fjellområdet. Det samme gjelder for fylkene der det er fare for jordskred.