Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fauske i sorg

To menn døde i snøskred tirsdag. I februar døde to tenåringer i en trafikkulykke i samme kommune. Fauske sørger.

– Det er ufattelig trist, forteller Fauske-ordfører Jørn Stene til Avisa Nordland.

To menn kjørte anleggsmaskiner på en vei. Plutselig kom et stort snøskred. Det var 200 meter bredt. Skredet gikk ved Durmålstinden øst for Straumvatnet. Det er i Sørfold kommune i Nordland. Noen timer senere ble de to mennene funnet døde.

– Slike hendelser berører oss alle. Det er veldig tungt for oss som sitter oppe i det. Det gjelder spesielt de nærmeste. Ulykkene har satt dype spor i kommunen, sier Stene.

I februar døde to 18-åringer i samme kommune. Det var Alexander Sollihaug og Elias Dypaune. De døde i en trafikkulykke på E6 i Saltdal. Hendelsen rystet lokalmiljøet. Det ble holdt minnestund i Fauske kirke. Kommunen lagde en krisegruppe.

– Vi har nesten ikke landet etter den forrige dødsulykken. Så kommer det en ny dødsulykke. Det å motta slike nyheter er vondt hver gang, sier Stene.

En privatperson varslet om skredet tirsdag. Redningspersonell ble fraktet inn med helikopter. Det var for farlig å kjøre inn. Folk fra brannvesenet, politiet og frivillige hjalp til. De fant raskt ut hvor gravemaskinen og hjullasteren var begravet i snøen. Det var om lag 15 meter fra veien.

– Med få minutters mellomrom ble de to mennene gravd ut. De ble bekreftet døde, sier stabssjef Bent Are Eilertsen i en pressemelding. Han jobber i Nordland politidistrikt.

Familien til mennene fikk informasjon underveis i leteaksjonen.

– De nærmeste pårørende ble varslet om ulykken. Det var før de omkomne ble funnet. De er informert om at de to er funnet døde, sier Eilertsen.

Over 40 personer jobbet på stedet i løpet av tirsdagens leteaksjon.

Bilveien opp til Durmålstinden er stengt på grunn av snøskredfare. I hele regionen er det stor snøskredfare. Det skriver melder Varsom.no.