Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Færre blir registrert smittet med korona

79 personer ble registrert smittet i Oslo sist døgn. 282 er registrert i hele Norge. Det er det laveste tallet på smittede på fire uker.

Det siste døgnet er det registrert 282 personer som er smittet med korona i Norge. Så lave tall på smitte er det en måned siden det ble registrert sist.

Flere ganger de siste ukene er det blitt registrert over 600 smittede på ett døgn. 13. november er dagen det er registrert flest smittede til nå i Norge. Da var 710 personer registrert smittet. Mandag var plutselig tallene på et helt annet nivå.

I Oslo har det lenge vært mange smittede. Men der ser det ut til at færre blir smittet. Det siste døgnet ble det registrert 79 nye smittede i Oslo. Det er 62 personer færre enn gjennomsnittet den siste uken. Forrige mandag ble det registrert 152 som var smittet i Oslo.

De lave tallene kan ha flere årsaker. Blant annet har det mye å si hvor mange som blir testet. Tallene for helgene har også vært lavere enn i resten av uka.

Espen Nakstad er assisterende helsedirektør. Søndag sa han at den andre smittebølgen trolig er på vei over.

– Vi er så vidt er over toppen på denne andre smittebølgen de fleste steder. Det ser sånn ut.Smitten blir mindre i mange kommuner. Men det kan fort svinge opp igjen. Så trygge er vi på ingen måte ennå, sa Nakstad til kanalen NRK.

Han sier at de nasjonale tiltakene mot korona har hjulpet. De har gjort at færre smittes. Du kan lese reglene som gjelder her.

Folkehelse-instituttet (FHI) skrev i forrige uke at smitten var stabilt høy. Men at det var forskjellig fra sted til sted. Likevel var det færre tilfeller og færre som ble lagt inn på sykehus. FHI advarte mot at situasjonen er ustabil. Da kan tallene øke igjen.

FHI tror nå at omtrent 100.000 nordmenn har hatt covid-19. Ikke alle har fått påvist smitten gjennom test. I alt var det ved midnatt natt til mandag registrert 35.828 koronasmittede personer her i landet. Det viser foreløpige tall fra MSIS. Rundt 2,2 millioner personer er nå testet for koronaviruset i Norge.

123 koronapasienter var søndag innlagt på sykehus. Det var fem flere enn dagen før.

Til sammen er 328 koronasmittede personer døde i Norge siden mars. Det viser foreløpige tall. 63,4 prosent av alle døde har fylt 80 år. Ni personer under 50 år er også døde av viruset.