Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Færre korona-smittede må på sykehus

Mange har vært svært syke av viruset korona. For første gang blir det færre som trenger hjelp til å puste.

Færre personer med korona-smitte er alvorlig syke. 318 personer er så syke at de er på sykehus på torsdag. Det er sju personer færre enn på onsdag. 

96 pasienter trenger hjelp til å puste. Det er tre personer færre på et døgn. 99 fikk hjelp til å puste på onsdag. Det viser tall fra Helse-direktoratet. Det er første døgnet med færre som trenger puste-hjelp siden viruset kom til Norge.

Les også: Her er nesten alle intensiv-plassene fylt

239 (70) er lagt inn på sykehus i Helse sør-øst. 42 (14) er lagt inn på sykehus i Helse vest. 22 (7) er lagt inn i Helse Midt-Norge, og 15 (6) i Helse nord. Tallene i parentes er hvor mange som får hjelp til å puste.

4.935 var smittet av viruset korona natt til torsdag. Det er 280 flere enn for et døgn siden. Det viser dagens status-rapport fra Folkehelse-instituttet (FHI)

98.587 er testet i Norge. Det er 4.322 flere enn på onsdag, sier FHI. Rundt 5 prosent av de som testes, er syke av viruset korona.

Les mer: Korona-informasjon oversatt til 16 språk

Noen grupper med annet fødeland har mange smittede. Det gjelder spesielt norske somaliere. 225 av de smittede er født der. I tillegg er det 47 som er født i Sverige og 47 født i Pakistan. 42 av de smittede er fra Irak og 40 er fra Iran. 34 er født i Danmark og 34 er født på Filippinene.

– Vi ser at det er noen grupper som kan være over-representert. Vi vil gjøre mer for å nå dem. Blant annet på sosiale medier, sa Line Vold på onsdag. Hun er avdelings-direktør ved FHI.

Les videre: Mener vi svikter innvandrere under korona-krisen