Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fikk ikke bruke nikab

En student ble nektet å bruke nikab i undervisning på Universitetet i Oslo.

En kvinnelig student reagerer på at hun ikke får lov til å bruke nikab. Hun blir nektet å bruke det i noen situasjoner med undervisning. Det er på institutt for spesialpedagogikk ved Universitetet i Oslo.

Etter eksamen desember 2013 fikk student Somia Salaouatchien telefon fra en studieveileder. Veilederen sa at hun ikke lenger kunne bruke hodeplagget nikab. Det gjaldt når hun skulle delta i annen undervisning enn vanlige forelesninger. Det skriver avisa Universitas. Nikab er et plagg som dekker hele kroppen. Også ansiktet er dekket til.

LES MER HER: Vil vurdere forbud mot burka

Berit Rognhaug er leder ved Institutt for spesialpedagogikk (ISP). Hun sier det er en faglig grunn til at studenten ikke fikk bruke nikab. Hun mener bruk av nikab kan skape problemer. Det kan være vanskelig for eksempel å delta på seminarer og øve på rådgivning.

– Kommunikasjon er noe av det viktigste vi jobber med. Og det inkluderer ord, stemme, hørsel og blikk. Også gester og mimikk, sier hun til studentavisa.

Salaouatchien får ikke fullført studieprogrammet uten å ta av seg nikaben. Hun planlegger å bygge opp en egen bachelorgrad.