Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fikk ikke ha nisseluer på jule-avslutning

Femte-klassingene ved Øren skole i Drammen ble invitert til jule-avslutning. Men skolen nektet elevene å ha på seg nisseluer.

Torsdag i forrige uke var det jule-avslutning ved Øren barneskole. Det var for elevene i femte klasse. Flere av barna hadde pyntet seg med nisseluer og julekjoler. Det ville ikke skolen ha noe av, skriver nyhetsbyrået NTB.

– Datteren vår fikk klar beskjed om å ta av seg nisseluen. De sa hun måtte ta hensyn til alle med en annen kultur og tro. Da er det rart at man i det hele tatt inviterer til jule-avslutning, sier en mor til avisa Drammens Tidende.

Da alle var på plass ønsket lærerne velkommen. Da sa de klart ifra at elevene ikke lenger fikk kalle det en jule-avslutning. Fra nå av skulle det hete vinter-markering.

– På en jule-avslutning regnet vi med å få høre julesanger og julens budskap. Isteden fikk vi høre «Tenke sjæl» av Trond-Viggo Torgersen, forteller en far til avisen.

Rektor Tove Fredriksen ved Øren skole avviser at skolen kutter vekk alle norske juletradisjoner.

– Jeg var ikke der selv. Men ifølge en av lærerne var dette en helt vanlig juleavslutning. Lærerne og elevene hadde blitt enige om at dette ikke skulle være en nissefest, sier rektoren.

Leder i Fremskritts-partiet Siv Jensen sier det er helt feil å nekte barn å feire jul på en vanlig måte.

– Julefeiring er en tradisjon for barna. Det virker litt hysterisk å nekte barn å feire norsk jul. Det er en feil måte å prøve å respektere folk fra andre kulturer på, sier hun til Nettavisen.

– Jeg håper og tror at rektoren ser at dette var en gal beslutning. Hun må sørge for at barna får lov til å feire jul som vi alltid har gjort, sier hun.