Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Findus trekker lasagne fra norske butikker

Findus Norge trekker tilbake lasagne fra norske butikker. Men det er ingenting som tyder på at det finnes hestekjøtt i lasagnen, lover de.

Findus Norge trekker tilbake lasagne fra norske butikker. Det gjelder retten Findus Lasagne Bolognese i pakninger på 375 gram og 900 gram.

Ingenting tyder på at det hestekjøtt i rettene, sier Atle Farmen ifølge Nyhetsbyrået NTB. Farmen er administrerende direktør i Findus.

Findus er et svensk selskap med avdelinger flere steder i Europa. Forrige uke ble det funnet hestekjøtt i Findus-lasagne i Storbritannia. 18 lasagner ble testet. Det ble funnet mellom 60 og 100 prosent hestekjøtt.

LES MER HER: Fant hestekjøtt i lasagne

Farmen sier at i utlandet er det lasagne som ble produsert etter 1. august i fjor som kan inneholde hestekjøtt. Ingen av produktene som er levert til markedet i Norge er blitt produsert etter denne datoen, sier han.

Findus fikk lasagnen fra det franske selskapet Comigel. Findus Norge får også lasagne fra Comigel.

Men Comigel nekter skyld i saken. Sammen med to andre franske selskaper skylder de på Romania. Det skal ha vært leverandører i Romania som ga dem kjøttet, sier de.

Det liker ikke Romanias statsminister Victor Ponta. Han nekter for at rumenske selskaper har jukset og solgt hest i stedet for annet kjøtt.

– Jeg er ærlig talt ganske forbanna, sier Ponta.

Han sier at det vil føre til problemer dersom rumenske selskap må stanse produksjonen av kjøtt fordi franske selskaper lyver.