Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fire funnet livløse i sjøen - jente og kvinne er døde

Tre barn og en kvinne ble funnet i sjøen i Tromsø mandag. Ei jente og en kvinne er død.

En barnevogn sto på en gangvei på Tromsøya. Det var spor ned til vannet. Folk fulgte sporene ned til sjøen. Der fant de fire personer i vannet.

Politiet svømte ut for å hente de fire. En kvinne og to mindre barn ble reddet i land i live. Ei jente døde. Tirsdag morgen døde kvinnen også. Det skriver nyhetsbyrået NTB. De to barna ble fløyet med luftambulanse til Oslo.

Foreløpig vet ingen hva som har skjedd.

– Nå kan vi ikke si om det har skjedd noe straffbart, en ulykke eller hva som har skjedd, sa Anita Hermandsen i Tromsø mandag kveld. Hun er politistasjonssjef.

Politiet i Tromsø vil si mer om saken klokken 11.00 tirsdag.

Alle de fire som var i sjøen er utenlandske statsborgere. Familien er varslet.

Alle de tre barna er jenter under ti år. De sier Hermandsen i politiet til avisa VG. Politiet har vært i kontakt med mannen de tror er far til barna. Kanalen NRK sier at faren har status som vitne.

Det er ukjent hvor lenge de fire hadde ligget i vannet før de ble hentet opp. Politiet snakket med folk og undersøkte hva som hadde skjedd. De ba også folk som var i området før 17.28 mandag om å ta kontakt.

Avisa Nordlys snakket med en kvinne. Hun hadde sett barnevognen allerede 16.30 tida. Men hun hadde tenkt at det kanskje var noen som skulle hente i barnehagen. Vogna var da tom.

Folk fra nødetatene, dykkere, redningsskøyte og helikopter lette også i sjøen. De ville være sikre på at det ikke lå flere der.

– Det er tragisk. Hele lokalsamfunnet er berørt av det. Det er bare trist, sier Gunnar Wilhelmsen til NTB. Han er ordfører i Tromsø.

Han sier at kommunen snakker med politiet og sykehuset. De har også forberedt dagen med tanke på skole og barnehage.

– Rektor på skolen det gjelder, vet om hva som har skjedd. Skolene har rutiner for det, sier Wilhelmsen.

Også en barnehage har fått informasjon om det som har skjedd. Wilhelmsen kan ikke si om et eller begge av de to små barna som er reddet, er i denne barnehagen.