Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fire tatt for drapet på Tina

Det er 15 år siden Tina Jørgensen ble drept. Nå har politiet pågrepet fire personer i forbindelse med drapet. En av dem eide en bil som ligner den politiet etterlyste.

Tina Jørgensen ble funnet drept i en kum høsten 2000. Det var i Stavanger i Rogaland.15 år etter har politiet pågrepet fire personer i forbindelse med etterforskningen. Det fortalte politiet på en pressekonferanse torsdag kveld.

– Vi har siktet dem, og vi mener vi har skjellig grunn til mistanke. Noe mer kan vi ikke si, sier politiadvokat Herdis Traa på pressekonferansen.

Politiet sier at det er tidlig i etterforskningen nå. Bare den ene av de fire er avhørt. Flere medier har skrevet at det er en 36 år gammel mann. Venner av Tina sier mannen var bestevennen hennes. Men politiet vil ikke si noe om hva denne personen har forklart. Forsvareren hans vil heller ikke si noe om hva mannen sier om eventuell skyld. 36-åringen er siktet for drap eller medvirkning til drap, skriver nyhetsbyrået NTB.

Avisa VG skriver at en av de siktede i saken eide en sort BMW da Jørgensen forsvant. Det er samme type bil som politiet har lett etter i 15 år. Politiet jobbet i 2013 med ny etterforskning av saken. Da fikk de laget en tegning. Det var etter at et vitne hadde sett en mørk BMW på Sølyst i Stavanger. Det var der politiet mener Jørgensen ble drept. Bilen hadde stått med bagasjelokket åpent, og en mann og en kvinne sto ved siden av.

Alle de fire pågrepne har tilknytning til Lyngdal i Vest-Agder. Den første av de fire ble pågrepet onsdag. De tre andre ble pågrepet i løpet av torsdagen. En av dem meldte seg selv til politiet. Tre av mennene er født i 1979, mens den siste er født i 1976. Alle er siktet for drap eller medvirkningen til drap. Ifølge avisa VG pleide Tina Jørgensen å feriere på en campingplass i Lyngdal.

Politiet vil si lite om saken og etterforskningen. Men de fortalte at noen av de pågrepne kjente Tina Jørgensen.

Tina Jørgensen ble sist sett i live 24. september 2000 i Stavanger sentrum. Hva som skjedde fra da til hun ble funnet død, har vært en gåte. 20-åringen ble funnet død i en dreneringskum ved Bore kirke på Jæren. Det var to måneder senere.

I 2013 sa politiet i Rogaland at de på nytt skulle etterforske drapet. Det var for å være sikre på at de hadde gjort alt i saken.

Advokat Kjersti Jæger representerer Tina Jørgensens mor. Moren sa at dette vekket et håp om at familien kan få svar på alle de ubesvarte spørsmålene familien har hatt i 15 år.

LES MER HER: Mann siktet i Tina-saken

LES OGSÅ: Har fått nye tips i Tina-saken

LES ENDA MER: Ny etterlysning i Tina-saken