Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Flere agurker med mulig E. coli

Et nytt parti med spanske agurker er funnet på Sørlandet. De kan være smittet med bakterien E. coli. Enda flere i Europa er nå døde.

I Tyskland er nå 14 personer døde etter å ha fått i seg bakterien E. coli. I Sverige er én person død. Hun hadde vært i Tyskland. Hundrevis er syke i Tyskland, Sverige og Danmark. De har trolig blitt smittet av agurker. Tyske myndigheter mistenker at smitten kommer fra to firmaer i Spania.

Mandag ble det kjent at 240 agurker fra de spanske firmaene var solgt i Norge. Nå har Mattilsynet fått vite at det også er kommet 100 kilo agurker til. De er blitt solgt på Sørlandet. Bedriften Grønnmat fikk inn agurkene i begynnelsen av mai. Agurkene ble sendt videre til folk som er faste kunder hos dem. Det er ikke kjent om agurkene har bakterien E. coli. Folk som får bakterien i seg, kan få diaré. Noen kan få problemer med nyrene. Da kan de dø av sykdommen HUS.

LES MER HER: Frykter folk blir syke av E. coli

En mann i 40-årene er lagt inn på sykehus i Kristiansand. Han har blodig diaré. Mannen kan ha blitt smittet med E. coli. Det kan ha skjedd i Tyskland. Mannen skal ikke være alvorlig syk.

Det tok tid før firmaet på Sørlandet fant ut at agurkene deres var fra Spania. Årsaken var at agurkene ble sendt til Frankrike før de ble solgt til Norge. Det er ikke kjent om noen er syke. Mattilsynet tror agurkene allerede er spist. De jakter nå på rester så de kan få testet agurkene.

LES MER HER: Smittet av grønnsaker

I Tyskland har de funnet E. coli-bakterier i agurker fra to ulike produsenter i Spania. Det er Frunet Bio S.L. og Hort o fruticola, skriver nettavisen VG Nett.

Tyske myndigheter er ennå ikke helt sikre på at smitten kommer fra agurkene. Folk som skal reise til Tyskland, bes om ikke å spise tomat, agurk og salat.