Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Flere dyr er hjemløse

Mange dyr blir forlatt av eierne sine. I fjor var flere dyr enn før hjemløse.

Dyrebeskyttelsen fant hjem til 3.727 dyr i 2019. Enda flere fikk hjelp av organisasjonen. 90 prosent av dyrene var katter.

Totalt fikk 6.069 familiedyr direkte hjelp fra Dyrebeskyttelsen i 2019. Organisasjonen tok seg av 139 hunder og 285 kaniner. 89 av hundene fikk et nytt hjem.

Dyrebeskyttelsen får melding om så mange dyr at de ikke klarer å hjelpe alle.

I 2019 overtok Dyrebeskyttelsen 409 dyr fra myndighetene. Dette er stort sett dyr som politiet eller Mattilsynet har tatt fra eier. Årsaken kan være at dyret blir mishandlet. Eller at dyret har fått dårlig behandling. Færre dyr trengte slik hjelp i fjor.

En tredel av kaninene som fikk hjelp, kommer fra myndighetene. Det tyder på at en del kaniner lever under dårlige forhold i Norge, mener Dyrebeskyttelsen.

– En kanin krever like mye som en hund. Det er det nok mange som ikke forstår. Den lever like lenge. Det koster like mye å ta den med til veterinær. Den trenger stor plass. Den trenger også en kaninvenn å dele livet med, sier Birgitte Fineid i Dyrebeskyttelsen, skriver nyhetsbyrået NTB.

I Norge finnes det en egen lov som handler om dyr. Det finnes også et eget dyrepoliti. Folk kan blir straffet om de behandler dyrene sine dårlig.