Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Flere fattige barn i Norge

Flere barn i Norge i Norge lever i fattigdom. Årsaken er flere innvandrere og dårlig økonomi i samfunnet, ifølge Nav.

Norge

Flere barn opplever ofte at mamma eller pappa ikke har nok penger. Det kommer fram i rapporten «Fattigdom og levekår i Norge». Den ble lagt fram av arbeids- og velferdsetaten Nav i forrige uke.

– Årsaken til de økte forskjellene i Norge er perioden med dårligere økonomi vi har vært igjennom. Det er også flere innvandrere, Yngvar Åsholt. Han er kunnskapsdirektør i Nav.

Det er 98.200 fattige barn i Norge, ifølge Statistisk sentralbyrå. Fattige barn i Norge er barn som bor i familier lav inntekt over tre år. Det melder kanalen NRK.

Tidligere har det kommet fram at spesielt familier i bydelen Grønland i Oslo sliter

I 2016 fikk 1,6 prosent av folk i Norge økonomisk sosialhjelp. Andelen har holdt seg på det nivået de siste tre årene. Nesten halvparten av dem som fikk sosialhjelp, hadde bakgrunn som innvandrere. Denne andelen økt de siste årene. Det er delvis på grunn av mer innvandring, ifølge Nav.

Det ble utbetalt nesten 6,2 milliarder kroner i sosialhjelp i 2016. Det er 1,6 prosent mer enn i 2015. Det ble betalt ut mer penger først og fremst fordi det er flere som får slik hjelp.