Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Flere har kommet med varsler

Partiene har fått melding om mer seksuell trakassering. Både Frp, MDG og et ungdomsparti har fått flere varsler.

Fremskrittspartiet (Frp) har fått to varsler den siste uka. Dermed har det blitt meldt inn til sammen ti saker om seksuell trakassering i dette partiet. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Miljøpartiet De Grønne (MDG) har fått ett varsel. Kristelig Folkeparti ungdom forteller om to varsler de har fått nylig.

Totalt har partiene mottatt minst 77 varsler.

– Alle varsler blir behandlet og fulgt opp, skriver Øistein Lid i en epost til NTB. Han er assisterende generalsekretær i Frp.

Miljøpartiet De Grønne har ikke tidligere fått varsel om hendelser. Det er snakk om uønsket seksuell oppmerksomhet. Varselet skal sjekkes ut.

Tidligere i uken ble det også kjent at også Rødt har fått sitt første varsel.

KrFU fikk sitt første varsel før jul. De siste varslene har ikke partiet delt tidligere.

– Det ene varselet kom i siste halvdel av 2017, og det andre i begynnelsen av 2018, skriver Otto Galtung til NTB. Han er generalsekretær i KrFU.

Senterungdommen opplyser også om to varsler. Det ene var fra i fjor sommer og det andre fra i fjor høst.

– Begge sakene er håndtert og avsluttet. Vi har siden ikke mottatt flere varsler, opplyser generalsekretær Karen Følgesvold.

Høyre og Arbeiderpartiet har fått flest varsler. Høyre, inkludert Unge Høyre, har fått 25 varsler til sammen. 11 av dem gjaldt Kristian Tonning Riise. Han var tidligere leder i Unge Høyre.

Arbeiderpartiet og AUF sier de har fått et tjuetalls varsler. Åtte av dem har med tidligere nestleder Trond Giske å gjøre. Ingen av partiene har fått flere varsler sist uke.

Unge Venstre har også fått varsler det siste året.

– Det er snakk om noen få saker. Det er forskjellig hvor alvorlige sakene er, sier Eirik Natlandsmyr. Han er generalsekretær i Unge Venstre,

Denne uka samlet partiene seg for å snakke om metoo-saken. Statsminister Erna Solberg sier det er viktig å få tilbake tilliten til politikken. Det må være trygt for alle, spesielt de unge, å engasjere seg i politikken.