Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Flere inn i politiske partier

Alle de politiske partiene på Stortinget har fått flere medlemmer etter terror-angrepene 22. juli.

Uvanlig mange mennesker har meldt seg inn i politiske partier de siste dagene. Det viser en undersøkelse som Dagsavisen har gjort.

Partiet Høyre har fått 120 nye medlemmer, og Unge Høyre har fått 40. 100 personer har meldt seg inn i Sosialistisk Venstreparti, mens Sosialistisk Ungdom har 35 nye medlemmer.

Minst 64 personer er nye i Fremskrittspartiet (Frp), og Fremskrittspartiets ungdom har fått elleve nye medlemmer. Venstre rapporterer om 63 nye medlemmer. Også Senterpartiet øker. Der er det 10 nye medlemmer. Det samme tallet har meldt seg inn i Senterungdommen.

Arbeiderpartiet og Arbeiderpartiets Ungdoms-fylking (AUF) har fått mange innmeldinger. Men de mangler tall. Det samme kan Kristelig Folkeparti fortelle om.

LES MER HER: Venter med valgkampen

Tonje Brenna sier at støtten til ungdomspartiet er stor. Hun er general-sekretær i AUF. Hun håper engasjementet vil gjøre at mange stemmer ved valget i september. Brenna ber særlig ungdom om å bruke stemmeretten sin. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Frps leder Siv Jensen er glad for at folk nå viser hva de mener.

– Den hardeste straffen den terrorsiktede kan få, er at demokratiet vokser. Det er at flere velger å engasjere seg i politiske partier, sier hun til Dagsavisen.