Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Flere innrømmer å ha hemmelige penger

Stadig flere fra om at de har penger i utlandet. Pengene er blitt vanskeligere å skjule.

Stadig flere innrømmer at de har penger på hemmelige kontoer i utlandet. Det sier Skatt øst.

89 personer har i år meldt fra om at de har skjulte penger. Det er dobbelt så mange som i samme periode fjor. I hele fjor meldte 76 personer fra.

– Det er vanskelig å si hva som er forklaringen. I det siste har det vært mye snakk om at landene gir hverandre opplysninger om bank og finans. Derfor er det større risiko for å bli oppdaget. Det kan være en forklaring, sier skattekrimsjef Jan-Egil Kristiansen i Skatt Øst.

LES MER HER: Vil ha ny skatt for de rikeste

Per Ditlev-Simonsen måtte trekke seg som ordfører i Oslo i 2007. Da ble det avslørt at hans familie skjulte penger på en hemmelig konto i Sveits.

Etter 2007 kom en ny regel. Hvis du melder fra om skjulte penger selv, slipper du straff. Du må bare betale beløper du skylder i skatt.

Siden da har nordmenn flyttet 26 milliarder kroner hjem til Norge fra utlandet. 759 personer har til sammen meldt fra om skjulte formuer i utlandet.

– Vi oppfordrer dem som har skjulte penger, til å ta kontakt med oss. Da unngår de tilleggsskatt eller straff, sier skattekrimsjefen.

De fleste som har skjulte penger, bor i Oslo. 507 av de 759 som har meldt seg, bor i Oslo. Fra Asker og Bærum er det også mange.