Norge

Flere kjøper kylling

Mange norske bønder gir ikke kyllinger mat som inneholder antibiotika. Det gjør at nordmenn kjøper mer kylling.

Nordmenn kjøper mer kylling, skriver avisa Nationen.

I vinter fikk folk vite at kylling fikk medisinen antibiotika i maten. Da sluttet mange å kjøpe kylling.

Kyllingene fikk stoffet narasin i foret. Stoffet drepet bakterier. I flere land regnes narasin som en type antibiotika.

Men nå går salget bedre. Det viser tall fra butikk-kjeden Meny. En produsent som heter «Kyllingården» bruker ikke narasin i foret. Denne kylllingen er populær.

– Vi har fått gode tilbakemelding fra kundene. De var bekymret for bruk av narasin i foret. Det førte til at salget gikk dårlig, sier Vegard Kjuus i Meny til Nationen.

Det er litt dyrere å produsere kylling-kjøtt uten å bruke narasin. Dermed må kundene betale litt mer.

LES OGSÅ: Vi kjøper snart like mye kylling som før

LES MER HER: Smittes av bakterier fra kylling

LES MER HER: Ny bakterie funnet i kylling

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå