Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Flott vær i fjellet

Store deler av Norge har vinterferie. Alle som har reist til fjells kan glede seg over godt, stabilt vintervær resten av uka.

Det blir oppholdsvær i fjellet i Sør-Norge. Statsmeteorolog Gunnar Livik forteller at det blir minusgrader.

– Det blir kaldt, men ingen sprengkulde. Og lite vind. I de nordøstlige deler av fjellet kan det komme noe snø, men ikke mye. Sola dukker også opp enkelte steder i fjellet.

Det blir nok ikke sol fra skyfri himmel. Men det blir svært bra forhold for alle som er glad i vintersport.

Varsom.no har de siste dagene redusert snøskredfaren. Det er nå liten fare over hele landet.

Livik forklarer at faren for snøskred kan endre seg fort.

– Nysnø eller fokksnø, vind og raske endringer i temperaturen kan raskt gi stor snøskredfare. Men får snøen sette seg, og det er stabile temperaturer og lite nedbør, minsker faren igjen, sier han.

Nord-Norge får det beste været de første dagene framover. I Finnmark og Nord-Troms truer et noen lavtrykk. Det kan i løpet av uka bli tette snøbyger og litt vind i ytre strøk av Finnmark.

Trøndelag kan også få en god del snø i løpet av helgen. Flere steder i Norge har det kommet mye snø.

Det blir også mer snø i fjellet i Sør-Norge søndag. Det kan bety vanskelige kjøreforhold enkelte steder når folk skal hjem.

– Men det er for tidlig å si hvor mye snø eller hvor vanskelige forholdene der blir nå. Folk får bare følge med når helgen nærmer seg, sier Livik.

Og hva med alle som nok av snø og kuldegrader? De må rett og slett smøre seg vente. Selv om det er varmere på Vestlandet, særlig nær kysten, er det fortsatt kjølig.

– Vi venter at det kalde vinterværet holder seg i det meste av landet også i neste uke. Vinteren fortsetter, sier Livik.

Og det er jo egentlig ganske normalt i slutten av februar.