Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Flyene kan stå stille

De ansatte i luft-farten mekler om bedre lønn. Blir de ikke enige, står flyene stille.

Arbeidstaker-organisasjonen Handel og kontor skal forhandle bedre lønn for de ansatte i luft-farten som jobber på bakken. Det er blant annet mennesker som jobber i kunde-servicen og med innsjekking av passasjerer. Bakke-ansatte kan også være folk som sjekker vekt og balanse i lasterommet på flyene.

Handel og kontor forhandler med Næringslivets Hovedorganisasjon Luftfart (NHO). De skulle bli enige innen midnatt natt til torsdag. Men torsdag morgen satt partene fortsatt og forhandlet, syv timer over tiden. Blir de ikke enige, går 355 ansatte ut i streik.

– Det er fare for streik, sier Kjetil Neskvern til nettavisa Aftenposten.no. Neskvern er informasjons-sjef i Handel og kontor.

Dersom det bare er de ansatte i kunde-service og innsjekking som streiker, går flyene som normalt. Det tror både SAS og Norwegian, skriver nyhetsbyrået NTB. Men dersom de ansatte som sjekker flyenes lasterom også streiker, får flyene ikke lette.

Hvis Handel og kontor ikke blir enige, streiker ansatte på flyplassene Gardermoen i Oslo, Sola i Stavanger og Flesland i Bergen. Handel og kontor krever blant annet at ansatte med fagbrev skal få bedre lønn.