Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Flyet med ebola-smittet landet på Gardermoen

Flyet med kvinnen som er syk av ebola, har landet på Gardermoen. Hun kan ha blitt smittet mens hun skiftet vernedrakt, melder kanalen NRK.

Like etter klokka 12.00 tirsdag landet et ambulansefly på den militære delen av Oslo Lufthavn Gardermoen. Om bord var den norske kvinnen som er syk av ebola. Flere ambulanser med helsearbeidere i vernedrakter kjørte bort til flyet. Kvinnen blir nå fraktet til Oslo universitets-sykehus. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Kvinnen kan ha blitt smittet da hun skiftet vernedrakt. Det melder kanalen NRK. Hun jobbet for organisasjonen Leger Uten Grenser i byen Bo i Sierra Leone. De skal nå sjekke hvordan hun kan ha blitt smittet.

LES MER HER: Norsk kvinne smittet med ebola

Anne Cecilie Kaltenborn er generalsekretær i Leger Uten Grensers norske avdeling. Hun sier at de foreløpig ikke vet hvordan kvinnen ble smittet. Men at et kritisk øyeblikk er når helsearbeiderne skifter vernedrakt.

Drakten skal beskytte dem mot smitte fra pasientene. Men helsearbeiderne kan bare bruke drakter i 45 til 60 minutter av gangen. Årsaken er varmen. Dermed skal drakten av og på mange ganger om dagen.

LES MER HER: Spansk sykepleier ebola-smittet av pasient

– Det er et kritisk øyeblikk, særlig når drakten skal av, sier Kaltenborn til NRK.