Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Flyktninger i Norge overvåkes

Mange flyktninger i Norge overvåkes av hjemlandet sitt. Det melder PST.

Tirsdag meldte Politiets sikkerhetstjeneste (PST) at mange flyktninger som får opphold i Norge blir overvåket. Myndighetene i hjemlandet deres truer dem, ifølge PST. Det melder nyhetsbyåret NTB.

– Vi vet ikke hvor mange som blir overvåket. Mange melder ikke i fra til oss om at de blir det. Men når det kommer flere og flere flyktninger hit, øker antallet som blir overvåket, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken til avisa Vårt Land. Hugubakken er kommunikasjons-direktør i Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

PST la fram sin trusselvurdering tirsdag. Det gjør de en gang i året. Trusselvurderingen er en analyse av hvor stor sannsynligheten er for at det vil skje terror.

LES MER HER: – Terrortrusselen har økt

Representanter fra regimer som undertrykker folk, kommer til Norge. Her overvåker de folk som har flyktet fra regimene. Det oppleves skremmende for flyktningene. Det gjelder spesielt dem som er uenige med myndighetene i sitt hjemland.

LES OGSÅ: Redd at penger fra Norge går til terror

– De fleste som utsettes for overvåking, kommer fra land hvor de ikke stoler på politiet. Når de flykter til Norge, vil de ikke melde til politiet i Norge at de blir overvåket her. De stoler ikke på norsk politi heller, sier Hugubakken.