Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Føler seg krenket

Partiet Sps leder Liv Signe Navarsete er krenket av boka om kollega Ola Borten Moe. Men den vil ikke ødelegge landsmøtet, sier hun.

Fredag starter Senterpartiet (Sp) sitt landsmøte i Loen i Sogn og Fjordane. Her skal partiet diskutere saker som er viktige for dem før valget i høst.

Onsdag kom boka om nestleder og oljeminister Ola Borten Moe. Den er skrevet uten at han selv har fortalt ting til forfatteren. Forfatteren er Elisabeth Skarsbø Moen. Hun jobber til daglig i avisa VG. Men boka vil ikke skape dårlig stemning på landsmøtet, mener partileder Liv Signe Navarasete.

– Jeg tror kanskje boka har samlet oss mer enn noen gang, seier Navarsete til kanalen NRK.

LES MER HER: Boka om Borten Moe får kritikk

Forfatteren skriver blant annet om et nachspiel der Borten Moe kledde seg naken. Hun skriver også om hvordan Borten Moe er veldig opptatt av makt.

I tillegg skriver hun at forholdet mellom Borten Moe og Navarsete er veldig dårlig. Hun bruker blant annet ordet «hatefullt».

Navarsete sier at beskrivelsen av forholdet er gal.
– Det har vært mye feil som jeg faktisk finner krenkende. Jeg og Ola fungerer godt i lag på en helt annen måte enn det media viser, sier Navarsete til kanalen NRK.

Heller ikke Borten Moe er enig i det som er skrevet om forholdet.
– Jeg kjenner meg ikke igjen i de beskrivelsene, sier han til nyhetsbyrået NTB.

Men noen i Sp mener det er dårlig stemning i partiet. Sps Kjersti Toppe sitter på Stortinget. Hun sier at forholdet mellom lederen og nestlederen har lammet partiet.

– Alt i mediene har handlet om personer, istedenfor politikken. Dette er det jeg får høre fra velgere og tillitsvalgte. «Vi er lei denne kranglingen», sier de til meg. Det gjør at vi ikke har fått utviklet politikken riktig, sier Toppe til NTB.