Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Folk har mistet alt

Mange mennesker er rammet av skredet. Det letes videre i området.

– Vi har bodd der ett år. Vi var akkurat ferdig med å pusse opp. Hadde det kjempefint. Der skulle vi bo! Nå har vi mistet alt vi eier. Så det er kanskje mulig å regne ut hvordan vi har det, sier Kristin Hellesø-Knutsen til kanalen NRK.

Hun er en av dem som har mistet huset. Et stort skred tok med seg flere hus i Gjerdrum i Viken. Det skjedde natt til onsdag.

Politiet vet fremdeles ikke hvor 15 personer er. Letingen fortsetter, selv om det er mørkt.

– Mørket har kommet. Det har gitt og gir oss utfordringer, sa Roger Pettersen på en pressekonferanse klokken 16.30. Han jobber i politiet.

De leter etter overlevende. Ikke døde, sa politiet videre. De har fortsatt håp.

Flere hus har blitt borte i løpet av onsdag. Skredet var fortsatt i bevegelse.

Flere medier har snakket med folk som bor i området. Avisa VG har snakket med Magne Kvam. Han måtte forlate huset i full hast.

– Fruen, jeg og bikkja våkner av å se det her. Så sier jeg til kona at her må vi bare ut! sier han. De bor nær skredet.

– Jeg tar bare med meg det jeg står og går i. Vi har en utgang på baksiden av huset ut mot barnehagen. Vi løper ut der, hiver bikkja over gjerdet, hopper over selv og løper mot aldershjemmet, forteller han til avisa.

Finn Nilsen reiste til hytta i Valdres lørdag. Onsdag morgen så han på TV at huset hans var tatt av ras. Det skriver avisa Aftenposten.

– Jeg fikk en telefon fra politiet ved 04.30-tiden. De lurte på hvor jeg var. Og fortalte meg at jeg ikke kunne dra tilbake til boligen min, sier han.

Han ble sjokkert da han så at huset var borte – på TV.

Christina Brendens hus vipper over kanten. Det skriver lokalavisa Romerikes Blad onsdag ettermiddag. Nabohuset er borte. Familien er på hytta.

– Vi er hjemløse nå. Huset vårt svever over kanten, mens garasjen og terassen falt ned. Bilen vår er heller ikke å se, sier hun til avisa.