Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Folk krangler mer med naboen

Flere pusser opp og har prosjekter i hagen. Det gjør også at det blir flere krangler mellom naboer, ifølge Gjensidige forsikring.

Naboer krangler mer. Flere av kranglene fører til at det er behov for rettshjelp. Det viser tall fra januar til mars, sammenlignet med samme periode i fjor.

Det har blitt 50 prosent flere slike saker på ett år. I fjor var det 230 slike saker. I år har det vært 330, ifølge tall fra Gjensidige Forsikring. De er ett av selskapene som tilbyr rettshjelp til sine kunder.

Bjarne Rysstad er kommunikasjons-sjef i Gjensidige. Han sier at flere av disse handler om andre ting enn krangling mellom naboer. Men han sier de ser en sammenheng med korona.

Flere har reist til hage-sentre under pandemien. Flere har også reist til butikker som selger byggevarer. For mange har fått mer tid hjemme, og den vil de bruke på å gjøre endringer. Noen pusser opp, og andre har prosjekter i hagen.

– Vi ser at det blir flere konflikter når folk skal gjøre mer i og rundt hjemmene sine, sier Rysstad.

Han sier at det er noen typiske krangler som blir meldt inn til dem. Det er ofte trær og busker som hindrer for utsikt eller sol. Det kan også være uklart hvor grensa mellom to eiendommer er.