Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Folk må vente lenger på behandling

Ventetiden på norske sykehus har blitt lenger. Helseminister Bent Høie er ikke fornøyd.

Folk må vente lenger på behandling ved norske sykehus. Ventetiden har økt med én dag fra mai til august. Det er sammenlignet med samme periode i fjor.

– Jeg er ikke fornøyd med at ventetiden nå øker. Jeg har snakket med helseregionene om utviklingen. Jeg har sagt at jeg forventer tiltak. Det gjelder på de områdene hvor ventetidene øker, sier helseminister Bent Høie i en pressemelding.

Ventetiden var i gjennomsnitt 58 dager fra mai til august i år. Det viser nye tall fra Helsedirektoratet. Det er én dag mer enn i samme periode i fjor.

– Vi har sett en kraftig nedgang i ventetider på 13 dager. Det er fra 2013 og fram til i dag. Men målet er at gjennomsnittlig ventetid skal være under 50 dager innen 2021, sier Høie.

Samtidig er utviklingen forskjellig for ulike tjenester. Barn som trenger psykisk helsevern, måtte vente fire dager mindre i den samme perioden.

Det er bra, mener Høie.

– Barn og unge som sliter, må få rask hjelp. Det må skje før problemene vokser seg store. Hvis vi klarer å hjelpe disse tidlig, vil det ha stor betydning for dem resten av livet, sier Høie.

Voksne må vente to dager mindre på psykisk helsehjelp enn i fjor.