Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Folk strømmer til KrF

Nesten 700 personer har meldt seg inn i Kristelig Folkeparti siden fredag.

Fredag sa partileder Knut Arild Hareide at han ønsker å samarbeide med venstresiden i politikken. Siden har folk strømmet til hans parti Kristelig Folkeparti (KrF). Så langt har 684 personer meldt seg inn. Mens 58 har meldt seg ut.

Det skriver Hareide på nettsamfunnet Twitter onsdag.

– Jeg ønsker alle velkommen på KrF-laget. Sammen for et varmere samfunn! skriver partilederen.

Fredag ga Hareide sitt råd til landsstyret i KrF. Han ba dem forsøke å danne regjering med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Innmeldingene er talt opp etter dette.

I forrige uke startet partiet en kampanje for å få flere medlemmer. Men det var først etter Hareide sitt råd til landsstyret at mange begynte å melde seg inn.

Mange av dem som melder seg inn, sier at de støtter Hareide. Det fikk nyhetsbyrået NTB vite tirsdag.

Partiet er delt i to. Noen mener KrF bør samarbeide med den borgerlige regjeringen. Den andre delen støtter Hareides forslag om å samarbeide med partiene til venstre.

Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad er nestledere i KrF. Begge vil at partiet først skal forhandle om å bli med i regjeringen til Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre.

Partiet skal bestemme seg 2. november. Da holder de ekstraordinært landsmøte. Før det skal lokallag og fylkeslag behandle saken.