Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

For utålmodige og hadde lite penger

Senterpartiet (Sp) var ikke tålmodige nok. De hadde heller ikke nok penger i valgkampen. Dermed stemte færre velgere på partiet.

Et utvalg har sett på hvorfor Senterpartiet gjorde det veldig dårlig ved stortingsvalget i september. Utvalget mener at partiet er for utålmodig. De hadde også for lite penger til valgkampen. Dessuten har ikke ledelsen i partiet tillit til hverandre.

– Stortingsvalget i 2013 var en kamp på nebb og klør for å sikre velgeren, sier utvalgets leder Bengt Fasteraune på Senterpartiets nettsider. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER:Føler seg urettferdig behandlet

Utvalget mener at Senterpartiet fikk færre velgere fordi de satt i regjering. Det gjorde de i åtte år samme med Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti (SV). Spesielt SV var en utfordring for Senterpartiets medlemmer.

– I denne valgkampen var det ikke nødvendig tillit mellom folk i ledelsen. Utvalget mener det er behov for å tenke nytt. Partiet må innse at det må jobbes på andre måter, sier Fasteraune.

Liv Signe Navarsete er partileder i Sp. Hun sier at kritikken fra utvalget får henne til å tenke. Og det er bra.

– Ledelsen tar innspillene på største alvor. Vi skal følge de rådene utvalget og sentralstyret gir oss. Vi ønsker å ta Senterpartiet videre i fellesskap, sier Navarsete.

 

Ledelsen i Senterpartiet fikk rapporten tirsdag. Onsdag formiddag var det et eget møte i partiet.

Nestleder Ola Borten Moe mener evalueringen vil føre partiet videre. Utvalget påpeker i rapporten at færre er medlem i Senterpartiet enn før.

 

– Siden 2000 er det blitt halvparten så mange medlemmer i Senterpartiet. Det er behov for å verve flere medlemmer i hele organisasjonen. Det er både for å sikre økonomien og for å øke muligheten til aktivitet, står det i rapporten.

429 tillits- og folkevalgte i kommunene har svart på spørsmål fra utvalget. Folk i alle fylkeslagene og 81 personer på sentralt nivå har også deltatt. Utvalget har også snakket med 28 personer i Senterpartiets organisasjon. Det er i tillegg innhentet informasjon om partiets arbeid fra 2009 til valgkampen var ferdig.