Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Forhandler på tredje uka

Regjeringspartiene forhandler med Venstre og Kristelig Folkeparti for tredje uke på rad.

Det tar tid å bli enig om nytt statsbudsjett for Norge. Regjeringen med Høyre og Fremskrittspartiet (Frp) forsøker igjen å bli enige med Venstre og Kristelig Folkeparti (KrF). Partiene møttes til forhandlinger søndag, og fortsatte mandag i Stortinget.

Venstre-leder Trine Skei Grande sa ved møtestart mandag at det gjenstår flere dager med jobbing:

– Nå skal vi jobbe oss gjennom punkt for punkt. Dette blir en vanlig jobbedag, sa hun, ifølge nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER:Kritisk i forhandlingene

Men nå skal det være framgang i forhandlingene. Søndag ble det mer penger å forhandle om. Det sa Frps parlamentariske leder Harald T. Nesvik. Han sa ikke noe om det var mer oljepenger eller om regjeringspartiene hadde gått med på å kutte i egne utgiftsposter.

KrF-leder Knut Arild Hareide snakket om vilje til å bli enige. Trine Skei Grande mente at tonen i rommet var god. Høyres parlamentariske leder Trond Helleland fortalte at det er mye som skal snakkes om.

– Når vi varsler et langt arbeidsmøte, er det fordi vi har mye å snakke om. Men også fordi det er mange utfordringer, sa Helleland.

LES OGSÅ: – Uenige om miljøavgifter

Ingen av de NTB har snakket med tror de blir ferdig mandag.

Høyre og Fremskrittspartiet har ikke flertall i Stortinget. Derfor må de inngå avtaler med andre partier for å få gjennom sakene sine. Venstre og Kristelig Folkeparti lagde en avtale om samarbeid da regjeringen ble laget.