Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Forteller om planen for gjenåpning

Norge åpnes stadig mer. Klokken 18 torsdag forteller regjeringen om planen sin.

Korona-viruset stengte svært mange land i verden. I Norge har det vært strenge regler lenge. Hensikten var å stanse smitten med viruset. Strategien har lyktes bra. Derfor kan Norge åpne opp igjen mer og mer.

Regjeringen holder en pressekonferanse i dag (torsdag). Den er klokken 18. Da kommer statsministeren og fem statsråder.

Statsminister Erna Solberg får med seg helseminister Bent Høie, kunnskapsminister Guri Melby, barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad, forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim og kulturminister Abid Raja.

Dette er trolig det vi får vite noe om:

Feiringen av 17. mai. Det kommer også nye råd for hvor mange som kan samles hjemme og i parken. I dag er rådet maks fem personer.

Fortsatt har de fleste elevene hjemmeskole. Torsdag blir det klart når elevene i 5. til 10. klasse og videregående skoler får begynne på skolen igjen.

Du får også vite hva som skjer med idrett som fotball, både proff-fotball og barnefotball. Og åpningen av andre idretter. I løpet av uka kommer også flere svar om treningssentre.

Ønsker du å besøke en fornøyelsespark i sommer? Du får vite når det kan skje.

Regjeringen har også bestemt seg for hvordan folk i helsevesenet får reise framover. Både Folkehelse-instituttet og Helse-direktoratet har gitt råd til regjeringen.

Torsdag blir det lov med grupper på opptil 50 personer på offentlige steder. Da kan kinoer, konsertlokaler og andre lokaler åpne igjen.

Statsminister Erna Solberg sa tidligere denne uka at målet er å åpne opp Norge mer og mer før sommeren.